Journuit

Gilles Draps x Journuit

12.04.2016

Gilles Draps is een man van verhalen. Door te bloggen trainde hij zijn oog voor esthetiek en neus voor lekker eten, en vond deze Renaissance man zichzelf opnieuw uit als fotograaf. De ene dag zit hij nieuwe recepten uit te denken, de volgende fotografeert hij een campagne voor de leukste lifestylemerken. Ook de eerste campagne van Journuit werd door hem in beeld gebracht, en hij deelt graag zijn visie op schoonheid en escapisme met ons.

Wie ben je en wat doe je?

Ik vertel meestal verhalen via eten, fotografie en styling. Mijn doel is om mijn publiek hongerig te maken naar meer, ookal zijn het niet altijd letterlijk calorieën die ik serveer.

Wat betekent schoonheid voor jou?

Het is een essentie: iets dat je zenuwstelsel beroert. Een perfect gedekte tafel, ahornsiroop op een pannenkoek, de zonsopgang bekijken na een verschrikkelijk slapeloze nacht... Schoonheid is niet dat wat je ziet, het is de sensatie die je ervaart terwijl je iets ziet.

Wanneer voel je je alsof je leven perfect in balans is?

Ik heb de luxe gehad om van mijn hobbies mijn job te kunnen maken, en dat veranderde alles voor mij. Daarvoor probeerde ik van mijn thuis een plek te maken waar ik kon ontsnappen aan de wereld. Alles was er perfect volgens mijn smaak, zodat ik na een werkdag thuis kon komen en echt tot rust kwam. Nu is mijn thuis ook mijn werkplaats geworden, maar in zekere zin is het nog altijd een plek waar ik me voel alsof ik ontsnap aan de realiteit

Op welke manieren kan design de perfecte balans creëren?

Wanneer een product een verhaal kan vertellen op zichzelf, maar het net zo goed deel kan uitmaken van een groter verhaal zonder de hoofdrol te moeten spelen.

Wat betekent 'thuis' voor jou?

Mijn thuis is waar ik tot rust kom en de wereld vergeet. Het is een plek die je bouwt met je geliefden, zonder cement of bakstenen.

Waar zoek je naar als je iets toevoegt aan je interieur?

Ik heb een zwak voor elegante stoerheid: materialen met textuur die doen denken aan het buitenleven, in witte of aardse kleuren. En daarnaast koop ik gewoon waar ik verliefd op word.

Gilles zit in onze Utilitarian tweezit. Ontdek meer van Gilles' werk via instagram.com/eat.warm

terug naar overzicht

We gebruiken op deze site cookies om je bezoek aan Journuit te optimaliseren. Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

ok