Journuit

BRNSO x Journuit

22.03.2016

De leading ladies achter een design studio, co-workingplek en gloednieuwe lunchbar... Anne en Hanna van BRNSO hebben een goed oog voor goed design en innovatieve concepten. Voor Journuit openden ze de deuren van hun prachtige locatie in Vilvoorde, en delen ze hun ideeën over design.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

We zijn altijd op zoek naar interessante verhalen: om te delen op onze blog of om te creëren in onze studio. Baroness O. startte als een blog zo'n vijf jaar geleden, maar groeide geleidelijk uit tot zoveel meer. We concentreren ons op creatieve projecten op het kruispunt tussen design en communicatie: social media planning, consultancy, event design, art direction, editorials... In alle verschillende dingen die we ondernemen, zoeken we naar een verrassende invalshoek. Het moet er niet alleen goed uitzien, het moet het verhaal ook in een gebalanceerd concept gieten.

Wat betekent schoonheid voor jullie?

Schoonheid is iets heel persoonlijks. Wat er mooi uitziet voor ons, ziet er niet noodzakelijk aantrekkelijk uit voor iemand anders. Schoonheid zit hem in het gevoel dat je door iets geraakt of aangesproken wordt. Het is een sensatie die je niet altijd goed kan uitleggen: het is iets dat je aandacht trekt vanaf je het ziet.

Wanneer voelen jullie je alsof jullie leven in balans is?

Wanneer het de perfecte combinatie is van werken, plezier en spontaniteit. Het is onmogelijk om je altijd in balans te voelen, maar dat is ook niet nodig. Moeilijkheden en obstakels stimuleren juist de creativiteit. Maar op die kleine momenten wanneer alles goed lijkt te lopen en alles in elkaar klikt: dan kan je niet anders dan blij zijn met het leven. Het kan zitten in de finishing touch bij een groot project, of gewoon een stuk cake bij je koffie: de kleine dingen maken het altijd de moeite waard.

Op welke manieren kan design de perfecte balans creëren?

Design heeft een klik nodig om goed te functioneren en gebalanceerd aan te voelen. Wanneer alle aspecten van een product of interieur met elkaar mengen en het lijkt alsof het altijd zo bedoeld was: consistentie, harmonie, proportie en symmetrie spelen daar allemaal een rol in. Maar het belangrijkste is dat een object betekenis moet hebben voor jou. Design gaat over het creëren van een emotie, nog veel meer dan over het stylen van de Pinterest-perfecte settings of ruimtes.

Wat betekent 'thuis' voor jullie?

Het is de plek waar je je goed en comfortabel voelt. Waar je binnenkomt en je meteen veilig voelt. Het zijn de kleine dingen die een huis een thuis maken: accessoires, kleuren, herinneringen en objecten... Thuis is ook de plek waar de mensen waar je van houdt zich bevinden, en waar je je omringt met spullen die een betekenis hebben voor jou.

Waar zoeken jullie naar wanneer jullie iets willen toevoegen aan je interieur?

Een tijdloze stijl is heel belangrijk voor ons. Spullen moeten de tand des tijds kunnen doorstaan. Accessoires en accenten kunnen wat kleurrijker zijn en iets speels toevoegen, maar de basis bestaat uit klassiekers.

Anne en Hanna zitten in de Pillow Talk tweezit. Ontdek meer van hun universum via www.baronesso.com.

terug naar overzicht

We gebruiken op deze site cookies om je bezoek aan Journuit te optimaliseren. Door onze site te gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies zoals omschreven in onze Privacy Policy.

ok